Jarní Větrání zamíří do nížin, parků i na hory

Věřte nebo ne, i když to tak momentálně vůbec nevypadá, za necelé dva měsíce by už v ulicích a na polích mělo panovat jaro. Astronomicky nastane v pátek 20. března chvílí před půlnocí. A hned první jarní sobotu startuje turistická série Větrání, kterou jsem připravil pod hlavičkou webu Radost z pohybu jako pokračování podzimního výletování.

Oproti podzimu se okruh výletů rozšířil - zatímco trasy loňského Větrání protínaly více méně jen Olomoucko, nyní se účastníci mohou vydat do arcibiskupské Kroměříže, do okolí Nových Zámků u Litovle nebo na Konicko a závěr na začátku letních prázdnin obstará výstup na rychlebský Smrk a procházka v okolí tzv. Slezského Semmeringu.

Dva z květnových výletů se uskuteční jako součást doprovodného programu Majálesu Univerzity Palackého, výlet na Svatý Kopeček je zase pevnou položkou kalendáře turistických akcí Moravské národní obce a její série Putování Moravou.

Budu se na vás na některé ze štací těšit.

Rozpis jarních výletů vypadá následovně:
so 21. 3. Do Kroměříža (Chropyně – Kroměříž) - FB událost
so 18. 4. Výstup na Svatý Kopeček - FB událost
pá 8. 5. Nové Zámky - FB událost
so 9. 5. Těšíkovská kyselka - FB událost
st 13. 5. Čtyři zámky (z Konice do Náměště) - FB událost
so 6. 6. Výstup na Bradlo - FB událost
so 27. 6. Výstup na Smrk - FB událost

P.S.: Je více než pravděpodobné, že Větrání bude pokračovat přes léto, tak daleko jsem ale dosud neplánoval. Včas budu informovat.

Komentáře