Do Terezského údolí s Podzimním větráním (na druhý pokus)

Malebné údolí říčky Šumice mezi Laškovem a Náměstí na Hané bude ve středu cílem další z vycházek série Podzimní větrání portálu Radost z pohybu. Půjde přitom již o druhý pokus, říjnový termín zhatilo nepříznivé počasí.

Co zajímavého účastníci na sedmikilometrové procházce uvidí? Především krásnou podzimní krajinu Terezského údolí, přírodní rezervace, která chrání meandrující tok Šumice a přilehlé louky a luhy. Kromě toho také alespoň zvenčí uvidí zámek v Laškově, na kterém v roce 1887 přenocoval císař František Josef I. a nyní slouží jako obecní úřad nebo pošta. V Náměšti určitě stojí za prohlídku zámecká areál, který sestává nejen ze známého raně klasicistního zámku, ale také zámecké aleje či kaple Nejsvětější Trojice. Nedaleko kaple se pak rozkládají pozůstatky někdejšího náměšťského hradu.

Účastníci vycházky se sejdou v 15:15 v Olomouci u autobusové zastávky Neředín, krematorium (v těsné blízkosti stejnojmenné konečné tramvají linek 2 a 7). Oproti původně avizovaným informacím bude procházka začínat v Laškově. Návrat z Náměště do Olomouce do 20. hodiny. Předpověď slibuje počasí stejné jako v uplynulých dnech, deště či silného větru se tak účastníci bát nemusí.

Další plánovaná procházka povede do chráněné krajinné oblasti Litovelské Pomoraví, a sice v sobotu 15. listopadu. Na výlet do Přerova, který se měl uskutečnit uplynulou sobotu a který ovšem neproběhl ze zdravotních důvodů vedoucího výpravy, se můžete těšit v průběhu jara příštího roku.

FB Terezské údolí
FB Podzimní Pomoraví

Komentáře