Podzimní větrání: Ohlédnutí za Kosířem, pozvánka do Terezského údolí

Podzimní větrání si o víkendu odbylo svou sobotní mimoolomouckou premiéru výšlapem na Velký Kosíř, již tuto středu pak série pokračuje putováním Terezským údolím mezi Náměští na Hané a Laškovem.

Na Velký Kosíř alias Hanácký Mont Blank si v sobotu za pěkného počasí vyšláplo 28 lidí, převážně z řad studentů Univerzity Palackého, k rozhledně na vrcholu dominanty hanácké roviny vyrazili i pracovníci neziskových organizací Spolu Olomouc, Spolu férově nebo olomoucké fakultní nemocnice.

Pod rozhlednou na Velkém Kosíři
Již tuto středu Podzimní větrání pokračuje odpolední procházkou malebným údolím říčky Šumice mezi Náměští na Hané a Laškovem. Údolím vede naučná stezka, která informuje nejen o fauně a floře lokality, ale také o historii obou zmíněných obcí nebo o pravěkém hradišti Rmíz.

Sraz účastníků výletu je naplánován na 15 hodin na autobusové zastávce Neředín, krematorium, zastávka je zároveň konečnou tramvajových linek 2 a 7. Do Náměště odjíždí autobus v 15:17, cena cesty je 28 korun. Z Laškova zpět do Olomouce jede autobus 18:47, cena 34 korun.

Terezské údolí bude poslední říjnovou součástí Podzimního větrání, ovšem již nyní se připravují listopadová putování. Hned první listopadovou sobotu se zájemci mohou vydat za historií i přírodou Přerova.

POZOR, VYCHÁZKA DO TEREZSKÉHO ÚDOLÍ PŘESUNUTA NA 5. LISTOPADU!


Komentáře