Vyrazte s Podzimním větráním do Pomoraví a do olomoucké vojenské historie

Do Litovelského Pomoraví a k vojenským pevnůstkám, které v minulosti chránily Olomouc ze severozápadu, zavítají účastníci následujících dvou pěších výletů série Podzimní větrání, které připravil portál Radost z pohybu, vznikající na olomoucké fakultě tělesné kultury.

Podzimním lužním lesem okolo meandrujícího toku řeky Moravy v chráněné krajinné oblasti Litovelské Pomoraví turisté projdou v sobotu 15. listopadu. Patnáctikilometrová procházka povede z Horky nad Moravou přes Hynkov a Lhotu nad Moravou do Litovle. Sraz účastníků je naplánován na 9:30 na zastávce autobusů DPMO Náměstí Hrdinů H, za poliklinikou SPEA. Návrat do Olomouce pak podle okolností, ale určitě nejpozději do 18 hodin.

Ve středu 19. listopadu pak mohou zájemci vyrazit na krátkou odpolední procházku okolo severozápadní hranice olomouckého katastru. Od konečné tramvaje v Neředíně u krematoria vyjdou v 15:30 po cyklostezce vedoucí kolem někdejší vojenské prachárny ke křelovskému fortu XVII a poté přes vesnici k dalšímu fortu s pořadovým číslem XX. Komentovaná procházka bude zakončena na zastávce MHD u Moravským železáren v Řepčíně, případně lze společně dojít po cyklostezce podél Mlýnského potoka do centra Olomouce.

Oba špacíry mají své události na Facebooku:
Podzimní Pomoraví
Křelovské forty

Sérii výletů nazvanou Podzimní větrání organizuje autor tohoto blogu pod hlavičkou portálu Radost z pohybu, který se zaměřuje na podporu aktivního životního stylu a pohybové aktivity a který vzniká na Fakultě tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci.

Komentáře