11. května 2015

Kvíz: Poznáte moravské a slezské zámky?

Po dvou kvízech, ve kterých jste si mohli otestovat, jestli podle fotek poznáte moravská a slezská města, se tentokrát zaměříme na naše zámky. Dopředu ale počítejte s tím, že na fotkách neuvidíte nejznámější sídla, jako je třeba Vranov nad Dyjí nebo Kroměříž, případně známé pohledy na ně. Bude to krapet složitější. Ale správné odpovědi naleznete jako obvykle úplně dole... 

Zámek 1

a) Hradec nad Moravicí
b) Velké Losiny
c) Vyškov
d) Lysice



Zámek 2

a) Kroměříž
b) Plumlov
c) Holešov
d) Bruntál




Zámek 3

a) Mořice
b) Ivanovice na Hané
c) Nezamyslice
d) Kojetín




Zámek 4

a) Letovice
b) Jevíčko
c) Blansko
d) Černá Hora





Zámek 5

a) Jánský Vrch
b) Pernštejn
c) Bouzov
d) Mírov





Zámek 6

a) Suchdol nad Odrou
b) Slezskoostravský hrad
c) Žďár nad Sázavou
d) Nový Jičín




Zámek 7

a) Janův Hrad
b) Břeclav
c) Kolštejn
d) Nové Zámky u Litovle




Zámek 8

a) Blansko
b) Brumov
c) Valašské Meziříčí
d) Krnov




Zámek 9

a) Znojmo
b) Náměšť nad Oslavou
c) Moravský Krumlov
d) Veselí nad Moravou




Zámek 10

a) Boskovice
b) Konice
c) Velké Opatovice
d) Jesenec




Zámek 11

a) Bystřice pod Hostýnem
b) Mohelnice
c) Buchlovice
d) Vsetín




Zámek 12

a) Břeclav
b) Napajedla
c) Sobotín
d) Veselí nad Moravou




Zámek 13

a) Uherský Brod
b) Uherský Ostroh
c) Uherské Hradiště
d) Hranice




Zámek 14

a) Buchlov
b) Bouzov
c) Úsov
d) Bludov




Zámek 15

a) Kolštejn
b) Moravská Třebová
c) Hustopeče nad Bečvou
d) Bučovice

Správné odpovědi: 1B, 2D, 3A, 4C, 5A, 6D, 7B, 8D, 9A, 10C, 11A, 12D, 13B, 14C, 15B

Žádné komentáře:

Okomentovat