28. října 2018

Kvíz: Poznáte města a obce podle kostelů?

Gotické, barokní anebo postavené v době minulé teprve nedávno. Nejvýznamnějšími dominantami moravských a slezských měst a dědin jsou církevní svatostánky a jejich věže. A tak se nabízí otázka – poznáte naše obce podle kostelů? Zkuste se podívat na následujících deset obrázků a tipnout si, odkud pocházejí; správné odpovědi pro kontrolu najdete úplně dole a do komentáře se pak můžete pochlubit, jak jste si vedli...


Kostel 1
a) Kunštát
b) Dolní Loučky 
c) Jimramov

Kostel 2
a) Slezské Rudoltice
b) Jeseník
c) Svitavy

Kostel 3 
a) Tatenice
b) Vernířovice
c) Hoštejn

Kostel 4
a) Telč
b) Moravské Budějovice
c) Dačice

Kostel 5
a) Ostrava
b) Opava
c) Krnov

Kostel 6
a) Velké Karlovice
b) Rožnov pod Radhoštěm
c) Sedliště (u Frýdku-Místku)

Kostel 7
a) Krasíkov
b) Šošůvka
c) Moravský Krumlov

Kostel 8
a) Staré Město (u Uh. Hradiště)
b) Staré Město (pod Sněžníkem)
c) Staré Město (u M. Třebové)

Kostel 9
a) Olomouc
b) Brno
c) Kroměříž

Kostel 10
a) Karviná
b) Břeclav
c) Ostrava






Správné odpovědi: 1C, 2A, 3C, 4C, 5B, 6A, 7B, 8A, 9A, 10B

Žádné komentáře:

Okomentovat