Letní Větrání povede do hanáckých dědin i za uhlím

Po vynucené zdravotní pauze se turistická série Větrání vrací do terénu. Účastníci navštíví nejvyšší vrchol Rychlebských hor, řadu hanáckých vesnic nebo také Hřebečské důlní stezky u Moravské Třebové.

Pokud vše půjde zdravotně i počasím správným směrem, zahájí Větrání v polovině června svoji letní část, a to ve středu 17. června krátkou odpolední vycházkou od zámku Krakovec přes Terezské údolí k zámku v Náměšti na Hané. Další termíny jsou připravené zejména na červenec, kdy dojde mimo jiné na návštěvu Hanáckého muzea v Cholině. V srpnu je v plánu jediná cesta, a sice za hornickou minulostí Moravskotřebovska, v září pak Větrání zamíří na Bradlo u Uničova. Poté již navážou termíny podzimní, zveřejněné během léta.

Stejně jako předchozí výlety jsou i letní termíny určené pro zájemce z řad široké veřejnosti, kteří chtějí poznat kraj, ve kterém žijí, a zajímavá místa, nejen střední Moravy. Vždy jde o výlety spíše nenáročné, s délkou do 20 kilometrů, vedené většinou v trase nějaké naučné stezky či mezi nějak zajímavými místy. Spojuje se tak pohyb na čerstvém vzduchu s poznáním regionu a zmínit je nutno i sociální stránku – navazují se nové známosti.

Přehled termínů a odkazy na facebookové události, v nichž budou zveřejňovány podrobnosti jednotlivých výletů, najdete zde. Výlety pořádá autor tohoto blogu pod hlavičkou webu Radost z pohybu, zaměřeného na podporu aktivního životního stylu.


Komentáře