Letní Větrání začne v Terezském údolí

Do Terezského údolí mezi Laškovem a Náměští na Hané zavede ve středu 17. června účastníky první letní výlet turistické série Větrání. Po vynucené zdravotní pauze půjde o krátkou odpolední procházku pro všechny ty, kteří se uprostřed týdne budou chtít protáhnout na čerstvém vzduchu.

Vycházka povede po trase naučné stezky, která účastníky postupně seznámí nejen s historií obou zmíněných obcí, ale především se zajímavostmi údolí říčky Šumice, které je pojmenované po dívce, jež byla neprávem vězněna v náměšťském dolním zámku. Větrání do údolí sice zamířilo již na podzim, avšak brzké stmívání zcela neumožnilo si tento tichý kus přírody užít.

Účastníci výletu se sejdou v 15 hodin na olomoucké autobusové zastávce Neředín, krematorium. Cesta autobusem do Laškova vyjde na 34 Kč. Oproti původnímu plánu se kvůli drobnému handicapu vedoucího výpravy větrači vydají na cestu už ze samotného Laškova, nikoliv z jeho části Krakovec, jak bylo původně avizováno. Trasa se tak zkrátí na 6,5 kilometru – a o to spíš ji bez problému zvládnou i menší děti.

Návrat do Olomouce je předpokládán vlakem s odjezdem v 18:43 z Náměště na Hané, na nádraží Olomouc, město dorazí v 19:16 na hlavní nádraží pak v 19:25. Základní jízdné činí 40 Kč.

Účast na výletu je zdarma, žádné startovné se neplatí, naopak si účastníci ještě budou moci na cestu zapůjčit krokoměr a změřit si tak, kolik kroků v Terezském údolí udělali. Přihlásit se k účasti na výletu můžete v události na Facebooku zde. Informace k dalším letním termínům Větrání pak najdete zde.
 
Trasa procházky (zdroj: mapy.cz)

Komentáře