Procházku ke Spanilé věži si užili dvounozí i čtyřnozí výletníci

Příjemné odpoledne pod Spanilou věží tovačovského zámku včera prožili účastníci dalšího pokračování letního Větrání. Vlastně hlavně účastnice - vedle vedoucího výpravy a jednoho čtyřnohého mazlíka vyrazily na odpolední procházku z Věrovan do Tovačova kolem Hradeckého rybníka samé ženy.

Mezi nimi i blonďatá princezna Eliška, vůbec nejmladší účastnice Větrání, která se nejprve ostýchala, ale nakonec hledala v tovačovských hladinách vodníka, u zámku čekala, jestli se neukáže král, a stejně jako ostatní výletnice si půjčila i krokoměr, byť jen na kousek cesty. V autobuse zpět do Olomouce pak samou únavou usnula.

Procházku si ale užili všichni. Krátce před srazem na olomoucké tržnici se po zataženém dopoledni roztáhla obloha a ukázalo se sluníčko, kdo chtěl, mohl v Tovačově vystoupat na zámeckou věž a rozhlédnout se po okolí, psi zase co chvíli byli tu v křoví, tu ve vodě, tu v prachu. A nakonec přišlo zasloužené osvěžení v hospůdce u autobusového nádraží před cestou domů. Zkrátka pohodové odpoledne.

Další výlety se konají již o tomto víkendu - v sobotu špacír do Hanáckého muzea v Cholině a v neděli vlako-pěší výlet do Jeseníků. Informace o výletech najdete zde.

Komentáře