Letošní Větrání uzavřel před Silvestrem takřka jarní výlet

Dneska byl pochod z Losin k nám do Hanušovic, dívej, samej turista - všimli si nás štamgasti v hanušovické hospodě, kde jsme se zastavili po šestnácti kilometrech na zaslouženou orosenou odměnu. A tím bylo završeno letošní poslední Větrání, v lecčems zajímavé.

Předně to samozřejmě byly zajímavosti po trase - losinský zámek, ruční papírna, pomník obětem nechvalně známých čarodějnických procesů nebo dřevěný kostel sv. Martina v Žárové, také ale třeba lamy na horských pastvinách. Pak také počasí, které připomínalo spíše jaro než předposlední prosincový den. Slunce po celý den hřálo a v dáli bylo vidět na jesenických velikánech pouze slabé proužky technického sněhu. Na pastvinách se tedy držela námraza a kaluže byly zamrzlé, ale ranní mrazíky mohou přijít i na jaře...

Poprvé se ale potkaly dvě nejaktivnější větračky Lucie Šustková a Veronika Petřeková, obě mají stejně účastí, totiž osm. A účasti na posledním letošním výletu se týká i další zajímavost. Do kopců a pastvin Hanušovické vrchoviny vyrazilo šestnáct lidí (plus autor těchto řádků samozřejmě). Tedy stejně jako na jaře do Kroměříže. Jak Větrání roku 2015 začalo, tak i, co se týče právě počtu účastníků, skončilo.

No a teď nezbývá nic jiného než počkat zase na jaro. Na první mnou vedený výlet se v roce 2016 vyrazí v březnu, tedy na Pepíky. Ledaže by zima nepřišla a dalo se toulat krajinou i v únoru...

Nicméně do té doby se určitě můžete těšit na krátkou rekapitulaci Větrání 2015 plnou čísel a těch nejlepších fotek. A termíny příštího roku postupně prozradím zde.

Komentáře