Rekapitulace větracího roku 2015

V ohlédnutí za posledním loňským Větráním jsem slíbil rekapitulaci výletů v uplynulém roce 2015 plnou čísel a fotek. Jak jsem slíbil, tak také činím. Díky uschovaným prezenčním listinám a map vesměs přesných tras, které se nakonec šly, to nebylo nic těžkého. O fotkách nemluvím, protože těch je z každého výletu více než dost.

Úvodem třeba ještě upozornit, že hovořit budou opravdu jen čísla a obrázky, žádné osobní pocity, protože každý výlet měl něco do sebe. Třeba takové mlhavé podzimní Hřebečsko, větrné Bruntálsko anebo červnové Terezské údolí... A ještě poznámka - kdo moc neholduje statistice, nechť přeskočí text a podívá se rovnou na fotky.

Za rok 2015 jsem uspořádal 15 výletů Větrání pro veřejnost. Mělo jich být více, ovšem některé jsem zrušil, kvůli vlastním zdravotním potížím, jiné se zase neuskutečnily kvůli počasí, takže je nebudeme dále rozebírat.

Výletů se dohromady zúčastnilo 122 výletníků (bez psů). Průměrně to tedy máme 8 lidí na výlet. Nutno poznamenat, že fyzických lidí je méně - 74, protože někteří se zúčastnili více výletů. Nejaktivnější "repetentkou" byla studentka olomoucké pedagogické fakulty Lucie Šustková, která na Větrání vyrazila osmkrát. Účastníci pocházeli z pěti zemí - čtyř evropských a Ghany.

Nejvíce výletníků přitáhla Větrání první a poslední, tedy jarní putování z Chropyně do Kroměříže a předsilvestrovský výšlap z Velkých Losin do Hanušovic - na obě cesty vyrazilo 16 účastníků. Pokud budeme počítat i psa, pak 16 účastníků vyrazilo také v říjnu na Velký Kosíř.

Skutečně absolvované trasy dávají dohromady 160 km, tedy cca 10,5 km na výlet. Nejdelší trasu absolvovali větrači v srpnu na Hřebečských důlních stezkách a v Moravské Třebové - 19 km. Nejkratší výlety měřily 6 km, šlo o Tovačovské hladiny a Terezské údolí. Kromě výše zmíněných lokalit Větrání zavítalo také na Velehrad, na Ramzovou, Tršic nebo Stražiska na Prostějovsku, dosud nezavítalo do Čech, na rozdíl od Moravy a Slezska.

Od podzimu 2014, kdy jsem s pořádáním Větrání začal, vypadají čísla následovně: 21 výletů, 176 účastníků / 112 fyzických lidí a 211 km. Nejaktivnější je Lucie Šustková společně se studentkou olomoucké přírodovědy Veronikou Petřekovou, které mají po osmi účastech. Největší účast dosud drží první výstup na Velký Kosíř v říjnu 2014, na který vyrazilo 28 lidí.

A teď již dost čísel...
































Komentáře