Větrání má za sebou výjimečný start v Terezském údolí

Terezským údolím mezi Laškovem a Náměští na Hané vedla trasa včerejšího prvního letního Větrání. Odpolední procházka přilákala čtveřici účastníků, což na první pohled není ohromující číslo, nicméně složení bylo pestré – dva „normálně“ chodící, vozíčkář a čtvrtá s nohou zraněnou po „styku“ s betonovým sloupkem.

Když k tomu přičteme vedoucího výpravy, který se momentálně pohybuje o berlích, je jasné, že to byl výjimečný start letních výletů. A to i přes klasický scénář – dojet hromadnou dopravou do místa A z něj pak vyrazit na cestu, na začátek si říct, co účastníky vlastně čeká, půjčit zájemcům krokoměry a dát se do kroku s krátkými zastávkami u zdejších zajímavostí.

Náměšť na Hané
Po těch v Terezském údolí provádí naučná stezka, jejíž panely najdete též na těchto stránkách. Nutno přitom jako jednu ze zajímavostí zmínit fakt, že řeku Šumici, která údolím protéká, momentálně turisté přes vzrostlou trávu vidí dobrou polovinu cesty spíše na panelech naučné stezky než v reálu.

„Procházka byla fajn a jsem rád, že jsem se zúčastnil. Super oddych od všeho ostatního,“ komentoval po návratu domů jeden z účastníků Michal Šmíd, který pochází z Krkonoš a využil možnosti poznat kousek Hané, kde studuje.

Příští Větrání, pokud vše půjde podle plánu, se koná 4. července a povede Litovelským Pomoravím z Moravičan do Litovle. Potřebné informace najdete v události a přehled všech naplánovaných výletů pak zde.

Komentáře