Podzimní výlety Větrání zamíří mezi bruntálské sopky i do lesů Hřebečska

Svůj druhý ročník otevře v říjnu série pěších výletů Větrání. Příznivci nenáročné turistiky se mohou těšit na čtveřici cest po zajímavých koutech nejen střední Moravy, kterou zahájí v sobotu 17. října výstup na pověstmi opředený Velký Kosíř alias hanácký Mont Blank.

Velký Kosíř, na jehož vrcholu stojí rozhledna poskytující výhled na kus Olomoucka a Prostějovska, byl dosud nejúspěšnějším výletem Větrání, vloni přilákal osmadvacet turistů. Velký zájem se dá očekávat i letos, kromě pěší trasy, která k rozhledně povede z Drahanovic, se plánuje ve spolupráci s olomouckými Rekoly i cyklovarianta výšlapu.

Další výlety, které jsou též zařazené v turistickém seriálu Moravské národní obce Putování Moravou, budou následovat každou druhou sobotu až do konce listopadu. Poslední říjnovou sobotu je tak v plánu cesta na rozhraní Hřebečska a Malé Hané pod hrad Cimburk, v listopadu se bude putovat sopečným Bruntálskem a podzimní čtveřici uzavře vandr na kraji Hané z údolí řeky Romže do Náměště. Tento výlet ovšem nemusí být letošním posledním, v případě příznivé předpovědi počasí by se mohlo větrat i začátkem prosince.

Základní informace k výletům najdete již nyní zde, podrobnosti budou průběžně zveřejňovány formou článků či v odkazovaných událostech na Facebooku.


Komentáře